Denna framtid är vår

Finland 2018

Rea!

25.90 14.90

I lager

Ljud- & E-böcker

Denna framtid är vår är en hyllning till Astras alltid lika aktuella budskap om jämställdhet och systerskap. Skribenterna går rakt på sak i 14 texter om föräldraskap, kärlek, vänskap och makt. Tillsammans tar de ett djärvt kliv ut i det okända i texter där utopi och verklighet flyter samman.

Precis som tidskriften är den här framtidsantologin ett nödvändigt inslag i den feministiska debatten. Astra fortsätter att vara spännande och nyskapande och tidigare chefredaktören Birgitta Boucht konstaterar i sin essä: Vilken lycka också att vakna mitt i natten och våga tänka: det kommer att gå bra, det finns entusiasm, ett nätverk, en grundläggande idé, villkorslös kärlek till ord på svenska.

I antologin deltar följande skribenter: Blaue Frau, Birgitta Boucht, Lina Bonde, Johanna Bruun, Sunniva Drake, Monika Fagerholm, Mia Franck, Ida Kronholm, Hannah Lutz, Nina Nyman (red.), Ylva Perera, Ellen Strömberg, Ebba Witt-Brattström, Qvintetten.

För bokens illustrationer står Ulla Donner, Vanessa Forstén, Nina Grönlund, Edith Hammar, Taru Happonen, Linn Henrichson, Milena Huhta, Nayab Ikram, Taika Mannila, Eevi Rutanen, Anna Salmi och Sten Snickars.

 

En gåva till dagens flickor och kvinnor, en konfektask av tankar och insikter. Vissa texter är förstås beska piller, men feministiska utopier behöver ju inte vara sockersöta för att ge mersmak.

SVENSKA YLE

På många sätt samtalar bokens texter med varandra, och de är inte alltid sams, vilket gör den både krävande och infallsrik att läsa.

HUFVUDSTADSBLADET

Samhällsgranskning och antirasism. Kärlek & revolution, och en framtid som är vår!

Astra

Författare

ISBN 9789523331037
Utgivningsår 2018
Titel Denna framtid är vår
Språk Svenska
Sidantal 200
Format Häftad
OmslagNina Grönlund