Fidel och jag i storstan

Finland 2021

25.40

I lager

NOMINERAD TILL RUNEBERG JUNIOR 2022

I storstan kissar hundarna på stolpar. Fidel tycker inte om att kissa på stolpar. Överallt är det buller och blinkande ljus och i hundparken piskar luspudlarna olycksbådande med svansarna.

Med Fidel och jag i storstan fullbordar Lena Frölander-Ulf sin bilderbokstrilogi om rädslor. Boken är en fristående fortsättning på Pappa, jag och havet (2018) och Jag, Fidel och skogen (2016). De mörka bilderna i skrapkartong och det ängsliga barnets synvinkel skapar en oemotståndlig helhet.

Utkommer på finska på Teos.

Lena Frölander-Ulf skrapar fram gula färgfält, spruckna gatlyktor, tilltufsade pudlar och gäddor med plufsiga kinder i egensinniga bilderböcker. Trilogin om barnet som med hunden Fidel möter skogen, havet och storstan påminner om en ask engelsk konfekt.

DAGENS NYHETER

Det finns ett kusligt och magiskt sug i bildvärlden i den här boken som verkligen fastnar. 

VI LÄSER

En mångbottnad bilderbok som inte väjer för att det finns farlighet i storstan, men som vägrar böja sig för rädslan.

HUFVUDSTADSBLADET

Lena Frölander-Ulf har en vänlig, underfundig och udda berättarton och bilderna är så raffinerat komponerade att de lockar både barn och vuxna.

GOTLANDS TIDNINGAR

Men kanske inte allting är som det ser ut att vara? Det visar sig att Fidel och den största hunden – med de dregliga tänderna! – har mycket att prata om.

ISBN 9789523333758
Utgivningsår 2021
Titel Fidel och jag i storstan
Språk Svenska
Sidantal 36
Format Kartonnage
Läsålder 3-6 år