Nagu-nalle och kastasdjuren

Finland 2019

Rea!

18.90 14.90

I lager

Ljud- & E-böcker

HEDERSOMNÄMNADE, RUNEBERG JUNIOR 2020.

Pedagogiskt material om boken, gjort av Sydkustens ordkonstskola.

Det har skett en katastrof. Edi, Nagu-nalles vän, ligger i snödrivan och är skadad. I ilfart kör pappa Sam honom till det nya barnsjukhuset i Helsingfors och naturligtvis är Nagu-nalle med. På sjukhuset är allting annorlunda. Till och med luften luktar starkt och stickande av drakslemmet man måste spruta på tassarna. Då Edi somnat ger sig Nagu-nalle iväg på egna äventyr och hittar ett hemligt rum i ändan på den mörka korridoren.

Vilka är de bortglömda kastasdjuren? Och hur skall Nagu-nalle kunna hjälpa sina nya vänner? Kommer Edi att bli frisk? Får de någonsin komma hem igen?

Detta är den fjärde boken om Nagu-nalle, en vit gosenalle som redan tillhört tre pojkar i familjen Sandberg – Mattias, Benjamin och minstingen Edi som hunnit fylla nio.

Edi är Nagu-nalles bästa vän och mest av allt i världen älskar Nagu-nalle somrarna i Nagu. Han tycker också om att leka med sina vänner leoparden Lala, ormen Olle och marsvinet Frille. Nagu-nalle är en nyfiken sort, med stora tankar för en liten björn. Och som de flesta nallar älskar han russin, honung, äventyr och spännande historier.

Christel Rönns teckningar är fyllda med ömsinta detaljer, humor och fart. En bok med nalleperspektiv, en trygghets- och högläsningsbok för hela familjen.

Nagu-nalle-sviten är ett lågmält men välklingande ode till kramdjurets kärlek till leken och “sitt” barn. Om någon, vet en nalle hur det är att vara minst i familjen. Trygg och nära, modig och kärleksfull intar han boksidorna, denna nalle och omsorgens superhjälte.

HUFVUDSTADSBLADET

Nagu-nalle och kastasdjuren är en synnerligen varmhjärtad berättelse om samhörighet och vänskap (både gammal och ny), om redbarhet och syskonkärlek – eller som Nagu-nalle konstaterar: ”alla behöver vi en familj att höra ihop med”, och familjen kan ju se ut och definieras på lite olika sätt.

SVENSKA YLE

Vilka är de bortglömda kastasdjuren? Och hur skall Nagu-nalle kunna hjälpa sina nya vänner?

ISBN 9789523331976
Utgivningsår 2019
Titel Nagu-nalle och kastasdjuren
Språk Svenska
Sidantal 130
Format Kartonnage
Läsålder 3-6 år
IllustratörChristel Rönns