SuomiFinland

Finland 2017

Rea!

25.90 14.90

I lager

Femtio år efter Nya boken om vårt land och hundra år efter Finlands självständighet är det dags för en ny bok. En paskill, säger författaren. Jörn Donner smädar inte minst landets njugga invandrarpolitik och överdrivna flaggningsseder.

Finns det alls orsak att hissa flaggan? Idrottresultaten pekar neråt, liksom ekonomin, glesbygden blir bara glesare, arkitekturen i Hyvinge är förfärlig (och det är minsann inte enda stället). Vår västra granne mår präktigt och bryr sig inte om oss, vår östra igen är labil och hotfull och lämnar oss inte ifred. Jörn Donner som under sin period i riksdagen satt med i utrikespolitiska utskottet avslöjar nu sin inställning till Nato-medlemskap. ( Ja eller nej – läs boken!)

Ack Finland, för sent att flytta bort härifrån till Nya Zeeland eller Australien. Återstår att som poeten Elmer Diktonius 1925 deklarera: ”Hur kunde jag väl förneka dig, hur låta bli att älska dig?”

 

“Smädesskriften Suomi Finland är som en sorts motgift mot den nationella yra som snart kommer att ta Finland i besittning och inte släppa före självständighetsdagen i år den sjätte december, om ens då.”

SVERIGES RADIO

“Det märkliga är att de skrivna raderna andas mer livslust än uppgivenhet.  Ibland är det nämligen svartsyn och korthuggna meningar som får askan att glöda igen.”

DAGENS BOK

“De politiska makthavarna har gjort Finland till ett land som Jörn Donner skäms över och själv undrar han om allt det han åstadkommit haft någon som helst betydelse.”

HUFVUDSTADSBLADET

Vår västra granne mår präktigt och bryr sig inte om oss, vår östra igen är labil och hotfull och lämnar oss inte ifred.

Jörn Donner

Författare

ISBN 978-952-333-054-2
Utgivningsår 2017
Titel Suomi-Finland
Språk Svenska
Sidantal 120
Format Häftad
OmslagAnders Carpelan