Edith Hammar: Fåglarna sjunger högre i år

Edith Hammar (f. 1992 i Helsingfors) är illustratör och bildkonstnär från Kungliga konsthögskolan i Stockholm. I augusti kommer hennes debutbok Homo Line ut på Förlaget, men redan nu ville vi få ett bidrag av Edith till serien #Decamerone2020 – nyproducerat material av våra författare och illustratörer inspirerade av coronaviruspandemin och karantäntillståndet våren 2020.

Ediths teckning Fåglarna sjunger högre i år är en referens till en av de mest populära internetsökningarna under året hittills: ”Are the birds louder this year?” 

”Troligen är de ju inte det”, säger Edith, ”men pga världsläget då fler är hemma och kanske blir mer närvarande och uppmärksamma på sin omgivning, och är utomhus mera, så hörs också fåglarna bättre. Bilden baserar sig på utsikten från gården jag bor på just nu. Jag tänker även på dikten Wild Geese av den amerikanska poeten Mary Oliver.”

Teckningen ligger här nedan och är fri att printa ut för FRLGT:s läsare. Den är högupplöst och ska hålla för utskrifter på upp till 70×100 cm.