Andrea Svanbäck och Amanda Mannström till Förlaget

Nu får Förlaget förstärkning i form av Andrea Svanbäck som blir marknadsföringschef och Amanda Mannström som tar över som trainee.

 

Grattis och välkomna till Förlaget, Amanda och Andrea, hur känns det?

Andrea: Nervöst, spännande och jätteroligt! Det här är på många sätt ett drömjobb, samtidigt som förväntningarna är stora. Vi ska göra vårt absolut bästa för att lyfta våra böcker till nya höjder, både i Finland och Sverige.

Amanda: Det känns bra och jag har redan lärt mig jättemycket. Det allra roligaste är att lära känna författarna.

Vad kan vi vänta oss av Förlaget och er senare i sommar och höst?

Andrea: Fantastiska böcker och mycket aktivitet. I dag finns det en massa nya sätt att nå ut och få folk att läsa böcker. Dem ska vi se till att använda.

Amanda: Vi kommer att presentera våra böcker på bokmässorna i Göteborg och Helsingfors. Vi har stora planer inför båda mässorna!

Hur ser er egen relation till läsning ut?

Andrea: Jag var en klassiskt bokslukare som tonåring, läste allt allt allt. På senare år har det framför allt blivit romaner på semestern och facklitteratur i historia, eftersom jag nyligen skrivit min magisteravhandling i det ämnet. Som bäst läser jag Hannu Raittilas roman Terminal, Förlagets första utgivna bok!

Amanda: Jag tycker om att läsa och jag älskar att köpa böcker, särskilt om dom ser snygga ut. Jag har just läst Ebba Witt-Brattströms Århundradets kärlekskrig. Den är både bra och snygg.

Till sist, tipsa oss om en bok som gjort stort intryck på er?

Andrea: En stark läsupplevelse var rikssvenska Elise Karlssons roman Linjen, om prekariatet och det bistra klimatet på många av samtidens arbetsplatser. Den berättelsen skulle behövas även i Svenskfinland.

Amanda: Uppväxtromanen Arnes kiosk av Karin Stensdotter var min favoritbok i många år. Den handlar om Björn som börjar läsa konsthistoria i Stockholm och försöker hitta sin plats bland bohemiska konstnärsstuderande och rikemansbarn från Lidingö.

Comment

Lämna ett svar