Bilderboken Ägget nominerad till Finlandia Junior

Bilderboken Ägget av Sanna Sofia Vuori och Linda Bondestam är nominerad till Finlandia Junior 2018!

Juryns motivering lyder att “historien, språket och illustrationen formar en finslipad helhet vars tema och stil gläder. Spännande karaktärer, detaljer och överraskningar finns på varje nivå och får både barn och vuxen att småle och fnittra. Den färggranna boken lämpar sig för läsning ensam eller tillsammans”.

Ägget är en charmig bilderbok med text av Sanna Sofia Vuori och bilder av Linda Bondestam som självklart och obekymrat tar sig an en fråga som alla barn ställer, förr eller senare: hur blev min familj till? I ett höghus kan djur från hela världens samsas och det är heller inget att göra ett nummer av.

Boken tar sig an en fråga som alla barn ställer: hur blev min familj till?

Sanna Sofia Vuori har länge varit en aktiv mångsysslare inom barnkulturen, bland annat som skapare av den även i Sverige populära webbshowen Estrids bokklubb, med Saga-barnteatern och med utställningsverksamhet för dagis- och förskolebarn. Ägget, som hon gjort tillsammans med Linda Bondestam, är hennes debutbok.

Linda Bondestam, född 1977, har utbildat sig till illustratör i London. Bondestam har illustrerat ett trettiotal barnböcker både i Finland och utomlands, och hör till de mest framstående barnboksillustratörerna i Norden. Bondestam har nominerats till Finlandia Junior två gånger, Astrid Lindgren Memorial Award fyra gånger, Nordiska rådets barn-och ungdomslitteraturpris 2013 och nu senast Augustpriset 2016 för bilderboken Djur som ingen sett utom vi. Den boken vann även Snöbollen – priset för årets svenska bilderbok 2016 samt Nordiska rådets pris för barn- och ungdomslitteratur 2017. Hennes senaste bilderbok God natt på jorden har utkommit i höst.

Bilderboken Ägget utkommer på finska hos Teos och i Sverige hos Berghs Förlag.

Övriga nominerade:

Anttonen, Taru & Milla Karppinen (toim.): Sankaritarinoita tytöille (ja kaikille muille) – Kertomuksia rohkeista naisista Minna Canthista Almaan (Into)

Enoranta, Siiri: Tuhatkuolevan kirous (WSOY)

Hai, Magdalena: Royaumen aikakirjat 1: Kolmas sisar (Otava)

Hurme, Maija & Anssi: Skuggorna / Varjostajat (Schildts & Söderströms / S & S)

Mattila, Riina: Järistyksiä (WSOY)

Vinnaren utses den 28 november.

1 x Scelerisque ullamcorper pretium condimentum montes justo risus lagd i varukorgen.
Fortsätt handla Till kassan