En sann berättelse om en man med anspråkslös bakgrund som blir världsmästare, multimiljonär och ett varumärke. En världskänd, men ännu okänd idrottsstjärna.

Den okände Kimi Räikkönen

Information

  • ISBN: ​9789523334502
  • Utgivningsår: 20180816
  • Titel: Den okände Kimi Räikkönen
  • Språk: Svenska
  • Sidantal: 270
  • Format: Häftad
  • Omslag: Mika Tuominen
  • Översättare: Mårten Westö

Det bästa skulle vara om man kunde köra Formel 1 inkognito”, säger Kimi och jag försäkrar mig om att diktafonen tar upp denna första mening. Samtidigt som han säger det vet Kimi att en sådan värld inte finns och aldrig kommer att göra det. Inkognito kan man köra gaffeltruck eller gräsklippare, inte en bil som är värd sju miljoner euro.

Det här är berättelsen om en man som har tagit sig från en anspråkslös uppväxt hela vägen till toppen av ett mycket ovanligt yrke. Biografin är inte enbart Kimi Räikkönens version, utan även hans närstående får komma till tals. Andra som bidrar till berättelsen är förare, stallchefer, mekaniker, Räikkönens fysioterapeut, hans manager och ett helt vanligt formel 1-fan.

Boken är skriven av den prisbelönte och bästsäljande författaren Kari Hotakainen, som under skrivprocessen arbetat nära Kimi Räikkönen. Biografin om Räikkönen är Hotakainens första fackbok. Den är rikt illustrerad med familjefoton och bakom scenen-bilder från Räikkönens racingkarriär. En hisnande färd in i Kimi Räikkönens liv som tål att jämföras med I am Zlatan av David Lagercrantz eller Open av Andre Agassi.

Kari Hotakainen rycker hela tiden konstfärdigt i läsarens känseltrådar. Det blir aldrig för grabbigt, aldrig för gulligt, aldrig lismande.

VASABLADET

Hotakainen – ett onekligen tungt författarnamn för en F1-biografi – lyckas krypa allt närmare ”Kimi” i en bok där det är förnamn och smeknamn som dominerar. Räikkönens närkrets och hela F1-världen presenteras med ett nästan familjärt grepp.

ÅBO UNDERRÄTTELSER

Vare sig du är världens största Kimi-fan, inbiten F1-fan eller inte så är denna hisnande färd in i Räikkönens liv en bok för dig.

FORMELRACING.SE