Stormsommar

Finland 2022

25.40

Boken finns snart att beställa!

En av Finlands främsta ungdomsboksförfattare Siiri Enoranta har skrivit en uppslukande framtidsberättelse om oskuldsfullhetens slut.

Andrew är ny i den rika flygstaden Queenbridge, där himlen täcks av skepp och svävare som drivs på bränslet indigo. Han är intensivt förtjust i rikemansbarnet Josh Roy, som är gänget Sotvingarnas ledare. Då Joshs lillasyster Penelope Roy bevittnar ett mord anlitas Andrews pappa för rehabilitera henne, och Andrew får chansen att tillbringa hela sommaren i Joshs närhet på herrgården Summersutton. Men under den perfekta ytan på Summersutton lurar ett farligt spel av lögner och svek. Andrew försöker bli del av gänget i en värld där pengar och prestige värderas högre än ett människoliv, och där man inte märker att ungdomarnas maktspel gått för långt innan det redan är för sent.

Likt en storm som skoningslöst drar in över land lämnar Stormsommar ingen oberörd. Berättelsen blandar herrgårdsroman med spekulativ fiktion och skolelevsdrama, och nominerades till Nordiska rådets barn- och ungdomslitteraturpris 2021.

Utkommer i augusti 2021.

Likt en storm som skoningslöst drar in över land lämnar Stormsommar ingen oberörd.

Siiri Enoranta

Författare

ISBN 9789523334823
Utgivningsår 2022
Titel Stormsommar
Språk Svenska
Sidantal 250
Originaltitel Kesämyrsky
Format Danskt band
Läsålder + 15, YA
OmslagAnna Salmi
ÖversättareMattias Huss