Ute nu: Mauri Kunnas bilderbok om Finlands historia

Kan du föreställa dig hur det var på den tiden när Finland hade kungar, drottningar och grevar, när gaffeln var senaste nytt och folket använde klubbor i krig?

Den mästerlige historieberättaren Mauri Kunnas och hans hundar är tillbaka med en enastående bilderbok om Finlands historia från 1500- till 1800-talet. Vi får träffa storheter som Mikael Agricola, Gustav Vasa, hans son Johan och drottning Kristina. Dessutom blir det renässansfest på Åbo slott, klubbekrig och häxjakt.

Mauri Kunnas har skapat ett verk som är både allmänbildande och intressant. Det här är historien om ett litet men ettrigt folk, skriven för nyfikna läsare i alla åldrar! Förlaget är glada över att få meddela att vi ger ut boken på svenska i april i översättning av Ulrika Enckell.

– Det är urfint att på svenska få ge ut denna historiska bok av Mauri Kunnas. Hans sätt att behandla Sveriges – och därmed Finlands historia är ytterst informativ och rolig. Vi är ärade och glada, säger Fredrik Rahka, Förlagets vd.

– För mig som bokens författare känns det stort och mycket roligt att boken nu kommer även på svenska. Jag hoppas att boken hittar sina läsare även på andra sidan viken, säger Mauri Kunnas själv.

Kunnas genomslagskraft som folkbildare är i en klass för sig.  Ett verk av det här slaget har betydelse eftersom det kommer att öka folks allmänbildning på området: att Finland hörde till Sverige och hur man levde på den tiden. 

HUFVUDSTADSBLADET

Comment

Lämna ett svar