Förlaget och Grävgruppen samarbetar kring ny journalistisk granskning

Förlaget och Grävgruppen inleder ett samarbete kring reportagetidskriften Amos arv, en ny journalistisk satsning som fokuserar på föreningen Konstsamfundet.

Grävgruppen bildades i januari i år och samlar journalister, fotografer och grafiker kring ett gemensamt tema, den här gången Konstsamfundet. Initiativtagare är frilansjournalisten Lina Laurent, övriga medverkande är bland andra journalisterna Annica Lindström och Jens Finnäs.

– Grävgruppens mål är att utveckla nya sätt att göra journalistik på svenska i Finland, journalistik som produceras utanför de stora mediehusen, säger Lina Laurent.

Amos arv lyfter fram personer, företag och institutioner med kopplingar till Konstsamfundet, en förening som har en stor inverkan bland annat på det finlandssvenska medie- och kulturfältet. Konstsamfundets placeringar granskas också. Reportagetidskriften utkommer i höst, både som papperstidning och som e-publikation.

Grävgruppens mål är att utveckla nya sätt att göra journalistik på svenska i Finland

Samarbetet med Förlaget gäller distribution, marknadsföring och försäljning. Via forlaget.com kommer man att kunna följa förhandsarbetet via text och bild. Förlaget kommer även att sälja tidsskriften både som pappersprodukt samt digitalt. Dessutom lyfter Förlaget kontinuerligt projektet i sina sociala kanaler.

– Från Förlagets sida är vi stolta över att kunna stöda fristående, långsam  journalistik på detta sätt. Grävgruppen utforskar ett nytt sätt att utöva journalistik på svenska i Finland. Det är värt all uppbackning, säger Förlagets marknadsföringschef Andrea Svanbäck.

Följ Grävgruppen via Facebook på sidan Amos arv, på Twitter på @GravgruppenFI, på Instagram via Grävgruppen samt via forlaget.com.

Comment

Lämna ett svar