Förlagets medarbetare prisnomineras

Vi gratulerar Sanna Tahvanainen och Jenny Lucander (ill.) som i dag nominerats till Nordiska rådets barn- och ungdomspris 2016 för sin bok Dröm om drakar (Schildts & Söderströms, 2015). Motiveringen lyder bland annat att Dröm om drakar är en estetiskt eggande bilderbok.

Vidare sägs det att boken “med sin angelägna tematik, som behandlas på ett djupsinnigt och vackert sätt, riktar sig till en bred krets av läsare som oberoende av vilken ålder de befinner sig i uppskattar en finstämd fläta av ord och bild.”

Jenny Lucander är även aktuell med en ny barnbok tillsammans med Minna Lindeberg i höst hos oss på Förlaget.

Fler glada nyheter! Vår förläggare Sara Ehnholm Hielms teaterpjäs Vinterkriget – here we go again är en av fem inhemska pjäser som tävlar om Lea-priset.

Pjäsen visades på Viirus Textfest tidigare i vinter. Enligt juryn är manuset en “högaktuell text som i sin analys av makten samtidigt är tidlös”, tillika en “skarp politisk satir över nyliberalismen”. Läs HBL:s recension av pjäsen här!

Övriga finalister är Salla Viikkas Aukko, Jussi Moilas Madonna, Eeva Turunens Muutama sana Ullasta och Heini Junkkaalas Olipa kerran minä. Prisutdelningen sker på Tammerfors teatersommar i augusti.

Comment

Lämna ett svar