Kommer i höst – ny finlandssvensk bokshow för barn

Estrids bokklubb heter den nya webbserien som handlar om böcker och barns läsande, ur barnens egna perspektiv. Premiär blir det i september!

I Estrids bokklubb läser 10-åriga Estrid Airas böcker, pratar om dem med sina vänner och intervjuar barnboksförfattare och illustratörer. Medverkande i säsong ett är Henrika Andersson, Linda Bondestam, Lena Frölander-Ulf, Malin Klingenberg, Jenny Lucander, Annika Sandelin, Ulf Stark och Stina Wirsén.

Genren har en tendens att ständigt glömmas bort. Nu får den en helt egen serie

estrids bokklubbTanken är att väcka läslusten hos barn i lågstadieåldern, och tipsa föräldrar, klasslärare och andra vuxna i barnens vardag om bra barnböcker. Programserien lockar också tittarna till interaktivitet, då Estrids gäster delar med sig av skrivtips. Med hjälp av dem skriver Estrid under höstens program på sin egen berättelse. Även tittarna kan bidra med egna texter via programmets blogg.

– Det är fantastiskt kul att kunna lyfta fram barnlitteratur på det här sättet. Genren har en tendens att ständigt glömmas bort. Nu får den en helt egen serie i åtta avsnitt, säger initiativtagaren Sanna Sofia Vuori.

Estrids bokklubb är en samproduktion mellan FantaskopFilms och Hufvudstadsbladet, i samarbete med Den finlandssvenska läsambassadören, Förlaget och Richardsgatans bibliotek. Svenska Kulturfonden har understött projektet.

Programserien kommer att finnas tillgänglig via Hufvudstadsbladets, FantaskopFilms, Den finlandssvenska läsambassadörens och Förlagets hemsidor samt på Youtube. Första delen publiceras måndagen den 5 september och därefter med två veckors mellanrum.

Följ Estrids Bokklubb redan nu på Facebook!

För mer info kontakta:

Producent Sanna Sofia Vuori
+358 40 4151 981,
fantaskopfilms@gmail.com

Comment

Lämna ett svar