Ute nu: Specialutgåva av Det osynliga barnet för Oxfam

Förlaget ger ut den svenskspråkiga upplagan av boken i Sverige och Finland och stöder så Oxfams och Moomin Characters viktiga arbete.

Moomin Characters, Förlaget, WSOY och den globala hjälporganisationen Oxfam ger ut en specialutgåva av klassikern Det osynliga barnet för att hjälpa kvinnor och flickor runt om i världen som kämpar mot ojämlikhet och fattigdom.

Specialutgåvan innehåller två klassiska berättelser av Tove Jansson och lanseras i Sverige och Finland den 20 november 2017. Boken ges ut på svenska av Förlaget och på finska av WSOY. Fyra euro /fyrtio kronor per såld bok doneras direkt till Oxfams kvinnoprojekt runt om i världen. Förutom berättelsen om Det osynliga barnet ingår även novellen Granen i boken som kommer att säljas av välsorterade bokhandlar i Sverige och Finland.

Berättelsen om det osynliga barnet utkom för första gången 1962 och handlar om en liten flicka som blir osynlig efter att ha blivit illa behandlad av kvinnan som tagit hand om henne. Flickan tas emot av muminfamiljen och får bo i Muminhuset. Där möts hon med värme och respekt och blir så småningom synlig igen och återfår sin plats i världen – en rättighet som varje kvinna och flicka borde ha.

“Jag är säker på att Tove skulle vara väldigt glad över att hennes historier kommer att hjälpa kvinnor”

Insamlingen stöder Oxfams arbete i kampen mot extrem fattigdom och lidande runt om i världen. Eftersom majoriteten av människor som lever i fattigdom är kvinnor och flickor står de och deras rättigheter i centrum för kampanjen. Fortfarande nekas kvinnor ofta grundläggande rättigheter som utbildning, rättvis lön och anständiga arbetsförhållanden. Kvinnor och flickor drabbas ofta även värst av nödsituationer. Oxfam arbetar för att stödja kvinnor för att övervinna fattigdom – de tror på kvinnors färdigheter, beslutsamhet och uppfinningsrikedom.

“Tove var en stark och självständig kvinna som levde livet som hon ville – obegränsad av idéer om hur en kvinna skulle uppträda eller vilken roll hon skulle finna sig i – vilket inte är så förvånande med tanke på var hon växte upp. Finland har alltid varit i ledande då det kommer till kvinnors rättigheter och var det första europeiska landet att ge kvinnor rösträtt 1906. Alla är inte lika lyckligt lottade och jag är säker på att Tove skulle vara väldigt glad över att hennes historier kommer att hjälpa kvinnor runt om i världen att undkomma fattigdom och hitta sina röster.”, säger Sophia Jansson, Tove Janssons brorsdotter och kreativ chef för Moomin Characters

Köp boken här på svenska och här på engelska.

Följ också #Detosynligabarnet på Twitter, Facebook och Instagram

1 x Scelerisque ullamcorper pretium condimentum montes justo risus lagd i varukorgen.
Fortsätt handla Till kassan