Vilka röster får höras i litteraturen och på vilka villkor? Det diskuteras i veckans podd, som är en inspelning från Litteratur och Retur.
https://soundcloud.com/forlaget/kvinnor-som-skriver-om-kvinnor
I veckans Förlaget-podden blir det en diskussion om representation och att ta och få plats i litteraturen. Tre kvinnliga författare i olika åldrar, med olika röster och tonfall, talar om vilka röster som får höras.
Denna all-female-panel består av Gurli Lindén, Ellen Strömberg och Anna Sundström Lindmark som möts i en diskussion modererad av Lisen Sundqvist.
Det blir snack om bland annat varför man som författare inte också vill kallas bloggare och influencer, har det att göra med att det ofta ses som kvinnliga roller? Varför har kvinnligt självutlämnande skönlitterärt skrivande kallats bekännelselitteratur medan manliga författare höjs till skyarna när de skriver på liknande sätt och kring liknande tematik? Och varför var kvinnorna så tysta när författaren Anna Sundström ville höra och berätta historien bakom sin fars självmord och sin farfars konkurs?
Diskussionen är inspelad på Litteratur och Retur i Vasa, ett litteraturevenemang som samlar författare och läsare från Kvarkens bägge kuster – Öster- och Västerbotten i Finland och Sverige.