“Muminpappan är egoistisk”

Carl-Kristian Rundman spelar Muminpappan i den nya animationsserien Mumindalen, men för honom har Mumindalen varit en nära plats betydligt längre än så. När Förlaget ber honom berätta om sin favoritbok av Tove Jansson blir det inget lätt val, men han landar på en bok som var en självskriven del av nattningsritualerna för hans barn, och som ofta fått honom själv att beröras så att rösten brustit.

När jag var liten lästes Muminböckerna som kvällsaga för mig, och jag har fortsatt den traditionen med min dotter och son. Så jag ringde upp min dotter och frågade om hon minns vilken som var hennes favorit när vi satt och läste kvällssagor. Det här med att läsa kvällssagor hör ju till det finaste man kan göra tillsammans med sina barn!”

Faderns och dotterns diskussion utmynnade i en gemensam röst på Vem ska trösta Knyttet?, en bok som Rundman betecknar som genial.

Temat i boken, utanförskap och att vara rädd för omvärlden, det är något som vi alla känner igen. Det handlar om människans djupaste känslor. Men de skildras ändå med en sån humor och värme. Fast där finns ångest och rädsla och oro så finns där också homsor och filifjonkor och hattifnattar och en massa som är roligt.”

Dessutom är den här boken väldigt rörande, så när jag läste den högt för mina barn ibland  så frågade de ”Pappa varför bryts din röst sådär?” För jag blev själv rörd av den här historien och blir det fortfarande. Rekommenderas som kvälls-läsning, den bästa möjliga man kan tänka sig!

Car-Kristian Rundmans karaktär i den nya animationsserien Mumindalen, Muminpappan, har enligt honom egenskaper som inte självklart gör honom till en älskvärd person.

Det är en roll som är intressant så tillvida att knappast har väl någonsin en så självisk och egoistisk person beskrivits med sådan värme och humor som Muminpappan. Det visar ju Tove Janssons genialitet.”

1 x Scelerisque ullamcorper pretium condimentum montes justo risus lagd i varukorgen.
Fortsätt handla Till kassan