Nu som ljudböcker: Maresi, Naondel och Breven från Maresi

Maria Turtschaninoffs hyllade bokserie om det Röda Klostret finns äntligen som ljudböcker!

Maria Turtschaninoff skriver feministisk fantasy som erövrar världen. Hennes författarskap har hyllats och prisbelönats och hon jämförs ofta med internationella mästare i genren, bland dem Ursula K. Le Guin.

I serien Krönikor från det Röda Klostret ingår tillsvidare tre böcker: Maresi (2104), Naondel (2016) och nu senast Breven från Maresi (2018). Romanserien har hittills utkommit i tjugotvå länder och utkommer nu som ljudböcker hos Förlaget.

Boken är inläst av författaren själv och inspelad i ett 1700-tals hus i Åbo hos Book Sounds.

– Det var en mäktig och märklig upplevelse att läsa in alla tre böckerna på raken. Jag har nog aldrig tillbringat så intensiv tid med mina egna ord och jag fick syn på helt nya saker i mitt eget berättande och min stil, säger Maria själv om inspelningen.

Om senaste boken Breven från Maresi skriver Hufvudstadsbladet att “Fascinerande är att sviten om Röda Klostret, som nu fått sin tredje del, är allt annat än förutsägbar. Maresi, Naondel och Breven från Maresi tycks ha fått utvecklas närmast organiskt vilket sticker ut i den uppsjö av strömlinjeformade fantasyberättelser som troget återupprepar genrens konventioner. De är, helt enkelt, fullödiga romaner.”

Ljudböckerna om det Röda klostret går nu att köpa och lyssna på via AdlibrisBokusBokus PlayBokonElisaStorytel.fi och Storytel.se samt via biblioteken.