Nya böcker om kvinnornas Indien och Långbackas karriär

Förlaget har i höst tagit två nya böcker i distribution. Det handlar om journalisten Julia Wiraeus reportagebok om Indien och Ralf Långbackas memoarbok om sitt liv.

De kallade henne Delhi Braveheart är en unik och fängslande reportagebok om ett land i omvälvning. I dagens Indien utmanas traditioner av en rekordstor uppkopplad ungdom, som har hela världen tillgänglig i sina mobiler. Dessa ungdomar appdejtar, utforskar sin sexualitet och lever enligt andra värderingar än tidigare generationer.

Med avstamp i den ökända våldtäkten i december 2012 då den 23-åriga Jyoti avled efter att ha blivit brutalt våldtagen på en buss i Delhi beskriver journalisten Julia Wiræus ett splittrat land där kvinnorna tar en allt större plats, samtidigt som de tvingas förhålla sig till de sedvänjor som finns. Här intervjuas kvinnor med olika bakgrunder: aktivister, transkvinnor och konservativa hindunationalister – alla försöker de hitta fast mark när synen på kön, sexualitet och religion är i gungning.

Förlaget distribuerar boken i Finland. Ursprungsförlag i Sverige är Leopard.

Alla försöker de hitta fast mark när synen på kön, sexualitet och religion är i gungning

Innan ridån faller är tredje och sista delen av Ralf Långbackas memoarer, som handlar om tiden från 1987 med

avskedet från Helsingfors stadsteater till 2017 – trettio år med nya utmaningar men också med stora framgångar, som de två legendariska föreställningarna med Viirus på Kalvholmen och operaförställningar i fyra världsdelar med Macbeth i Nyslott år 1992 som riktningsgivare och höjdpunkt. Men boken handlar också om problemet att avstå, något som alla någon gång måste uppleva och utmynnar i vetskapen om att vi alla måste ta vara på solugglorna, en visdom som ett treårigt barnbarn gav författaren.

Förlaget distribuerar boken som är utgiven av Ralf Långbacka.

Comment

Lämna ett svar