Peter Mickwitz belönas av Samfundet De Nio

Förlagets författare Peter Mickwitz belönas för sin litterära gärning av den svenska litterära akademin Samfundet De Nio.

Peter Mickwitz är aktuell med diktverket solen går ner det verkar omöjligt, en bok som består av åtta gånger åtta dikter som sammanlagt utgör ett skrivexperiment. Samlingen är skriven under åtta dagar, åtta dikter varje dag. Dikterna är oredigerade, skrivprocessen förbjöd omskrivningar och ändringar. Vad händer när man skriver så här? Varför överhuvudtaget skriva så här? Boken avslutas med en essä som bland annat svarar på de frågorna men som också diskuterar språk och poesi mer allmänt. Han belönas med ett julpris på 50 000 svenska kronor.

Samfundet De Nio är en litterär akademi, instiftad 1913 efter en stor testamentarisk donation av Lotten von Kræmer. Dess uppgift är främst att främja svensk skönlitteratur genom prisbelöningar. Enligt stadgarna ska ledamöterna vara jämnt könsfördelade och ordförandeposten ska alternera mellan en kvinna och en man. Samfundet De Nio kallar sig “Den jämställda akademien”.

1 x Scelerisque ullamcorper pretium condimentum montes justo risus lagd i varukorgen.
Fortsätt handla Till kassan