Premiär: Träffa Estrid och hennes vänner i dag

I första avsnittet av Estrids bokklubb tittar Estrid och lillasyster Berta på illustrationer gjorda av Linda Bondestam. Men vad är egentligen en illustration, och hur kommer Linda på alla lustiga figurer? Estrid möter Linda för att få veta mer.

 

Linda Bondestam har illustrerat tiotals bildböcker. Många av dem har blivit översatta till finska, ryska, arabiska, hindi, turkiska, tyska och engelska. Linda har arbetat med flera olika författare.

Tillsammans med Ulf Stark har hon gjort boken Min egen lilla liten, som var nominerad till Finlandia Junior 2014, och i höst är hon och Ulf Stark aktuella med en ny bok: Djur som ingen ser utom vi.

Estrids bokklubb är en videoserie som handlar om böcker och barns läsande, ur barnens perspektiv. I serien läser 10-åriga Estrid böcker och diskuterar dem med sina vänner. Dessutom träffar hon författare och illustratörer. De författare och illustratörer Estrid träffar i höstens åtta avsnitt är förutom Linda Bondestam även Henrika Andersson, Lena Frölander-UlfMalin KlingenbergJenny LucanderAnnika Sandelin-Lindberg, Ulf Stark och Stina Wirsén.

Estrids bokklubb är ett samarbete mellan Hufvudstadsbladet och Fantaskop Films.

Programserien finns tillgänglig via HBL.fi, Fantaskop Films, Den finlandssvenska läsambassadörens och Förlagets hemsidor samt på Youtube. Man kan följa Estrids bokklubb på Facebook och på bloggen.

Comment

Lämna ett svar