SFV och Moomin Characters lanserar nytt skolnätverk

Annette Jansson leder SFV:s och Moomin Characters nya skolnätverk, som startar i augusti 2021. 

– Vi är glada för att Annette Jansson (se bilden nedan) börjar hos oss som koordinator och igångsättare för vårt nya skolnätverk. Hon är filosofie magister med ämneslärarbehörighet och har lång erfarenhet av arbete i skola, pedagogisk utveckling och av att starta projekt. Hennes styrkor kompletterar på ett utmärkt sätt det kunnande som finns bland de andra som ansvarar för nätverket och dess verksamhet, säger Niklas Wahlström, sektorsansvarig för utbildning på SFV.

Verksamheten i nätverket bygger på en holistisk människosyn och målet är att stärka elevernas förmåga till empati och ansvar för varandra och framtiden, samt deras kommunikativa och kollaborativa färdigheter. För att uppnå målet jobbar nätverket med att stödja intresset för läsning, skrivning och andra skapande uttrycksformer. 

– Jag ser ivrigt fram emot att få starta och utveckla ett nätverk som bygger på goda värderingar och som fokuserar på individens utveckling. Jag brinner för pedagogik och tycker det är otroligt inspirerande att få vara med från början, se nätverket växa och förhoppningsvis bära mycket god frukt. Jag vill att skolorna som väljer att delta ska uppleva att nätverket bidrar med något konkret, ett mervärde och något bestående i skolvardagen, säger Annette Jansson.

I det material som produceras för nätverket används bland annat Tove Janssons texter och bilder. 

– Det är en guldgruva! Jag ska läsa och lyssna på hennes böcker med nya ögon. Det blir en underbar sommar med Tove, säger Jansson.

De huvudsakliga arbetsuppgifterna är att starta och marknadsföra nätverket samt utveckla verksamheten, som bygger på nätverkande och delakultur, i samarbete med nätverkets styrgrupp och deltagarskolor. Annette Jansson kommer också att erbjuda pedagogiskt stöd till skolornas ledning och lärare, samt planera och framställa pedagogiskt material för skolorna i nätverket. Hon börjar jobba den 1 augusti på SFV:s kansli i Helsingfors.

–  Vi är glada över detta samarbete med SFV. Satsningen som Moomin Characters gör för att främja läs- och skrivfärdigheter ligger nära det Förlaget gör som utgivare av Tove Janssons böcker. Helheten relaterar även till våra värderingar när det kommer till att satsa på barn och ungas läsning i dessa tider av tumult. Vi ser fram emot fortsatt samarbete, säger Förlagets vd Fredrik Rahka.

Annette Jansson har senast jobbat som planeringsansvarig lärare i nordiska språk på Helsingfors Arbis där hon bland annat arbetat med integration på svenska och varit utvecklingslärare för Helsingfors stad. Den 23 april tilldelades hon utmärkelsen Årets fria bildare 2021 av Bildningsalliansen för att hon generöst delar med sig av material och idéer till språklärare på bloggen Kul med svenska.

Sammanlagt 37 personer sökte tjänsten som koordinator. 

1 x Scelerisque ullamcorper pretium condimentum montes justo risus lagd i varukorgen.
Fortsätt handla Till kassan