Vem ska få Vanessapriset? Föreslå!

Nygrundade Vanessapriset lyfter fram barn- och ungdomslitteratur på svenska i Finland. I höst delas priset ut för första gången. Nominera din kandidat!

Vanessapriset på 10 000 euro delas ut för förtjänstfulla insatser att för främja barn- och ungdomslitteratur samt läsförståelse bland barn och ungdomar på svenska i Finland. Priset delas ut under en festlig spektakelceremoni för både barn och vuxna på Helsingfors Bokmässa, fredagen den 28 oktober klockan 12.30 på Edith Södergran-scenen.

Nu efterlyser prisnämnden som består av förläggaren Sara Ehnholm Hielm, bibliotekarien Cecilia Eriksson, Vanessas mamma Linda Ramadani samt författaren Peter Sandström prisnomineringar. Det kan handla om författare, illustratörer, bibliotekarier, modersmålslärare, dagispersonal eller recensenter som gjort fantastiska insatser för barn- och ungdomslitteraturen.

Välkommen att skicka in ditt förslag tillsammans med motivering, fakta och bakgrund till forslag@vanessastiftelsen.fi. Sista dagen att lämna in förslag är torsdagen den 15 september. Du kan även lämna ditt bidrag via vanessastiftelsen.fi

Vi vill ta vara på Vanessas bokvärld och försöka ge något av den vidare

Vanessa var en liten flicka som tyckte om böcker. Vi som var hennes mamma och mormor läste ofta för henne, senare läste hon för oss. Att läsa var för henne att dela upplevelser med andra. Vanessa var nio år när hon i april 2015 diagnostiserades med leukemi och dog några månader senare. Vi tänker i dag att vi vill ta vara på hennes bokvärld och försöka ge något av den vidare, säger Vanessas mamma Linda Ramadani och hennes mormor Tua Forsström.

Tillsammans med Moomin Characters grundade de Vanessastiftelsen i april i år. Syftet är samma som ovan, dvs. att främja barn- och ungdomslitteratur samt läsförståelse bland barn och ungdomar på svenska i Finland.

 

Comment

Lämna ett svar