Vi tipsar om bästa sommarläsningen!

Här hittar du böcker som passar för lata dagar på stranden eller sommarstugan! Som en sommargåva erbjuder vi -20 % på alla våra böcker på forlaget.com med koden SOMMAR2018 fram till den sista augusti!

Johanna Holmströms bildrika och drabbande berättelse bygger på verkliga händelser. Den är en stor roman om moderskap, det onda och det frälsande och det helt vanliga. Om priset som tre kvinnor betalar för sin svaghet, längtan, kärlek, sorg och vänskap. Det är också en berättelse om galenskap och hur dess diagnoser skiftar enligt tid och kön. Om tystnadens arkeologi på Själö och om mentalsjukhuset som plats. Läs mer, finns som e-bok!

Vissa fartyg och vissa personer blir med tiden större än livet. I vår sjöfartshistoria seglar fyrmastade barken Herzogin Cecilie fram med oförminskad glans, och omständigheterna kring hennes haveri 1936 väcker fortfarande heta känslor åttio år efter det utdragna sorgespelet. Ulla-Lena Lundbergs text med fotografier av Pamela Eriksson är perfekt sommarläsning för dig som gillar sjöfart, hav och historia! Läs mer!

Vildsvin av Hanna Lutz är en gåtfull och stilsäker roman om djur och människor, uppbyggnad och förstörelse. Berättelsen, som utspelar sig i under en vecka kring midsommar, kretsar kring vildsvinen som har spridit sig lavinartat på orten. En gång var stammen praktiskt taget utrotad men nu är de överallt. Läs mer! 

Sommarboken av Tove Jansson (pärm)

Sommarboken är Tove Janssons mest älskade vuxenbok. Berättelsen utspelar sig på en ö i finska viken där Sophia tillbringar sommaren tillsammans med sin pappa och farmor. I centrum finns vänskapen mellan en mycket gammal kvinna och en mycket liten flicka, vacker och intensiv precis som en sommar i skärgården. Med nyskrivet förord av Monika Fagerholm. Läs mer, finns som e-bok!

Den 840 kilometer långa pilgrimsvandringen genom norra Spanien utgör ramen för journalisten Stefan Lundbergs svidande, roliga och satiriska iakttagelser. När man vandrar tänker man på allt möjligt: på mat och dryck, finlandssvensk kulturelit, på hur fötterna värker. En reseskildring som trollbinder från första sidan. Perfekt läsning för dig som är ressugen! Läs mer! 

Under vattenytan simmar en gädda som letar efter en moster och det firas fest med dämpad musik. Ett party man går på bara om man vill. Det slemmiga kanske inte är så farligt ändå? Lena Frölander-Ulfs Pappa, jag och havet är en bilderbok om sommarparadiset ur barnets synvinkel. Läs mer!

Det är sommarlov! Visserligen har det regnat hela dagen men viktigast av allt är att jag slipper gå till skolan på över två månader!  I Pinsamt och livsviktigt fyller Yoko elva år och firar sommarlov med en mamma som är sjukt pinsam, och en snäll pappa som kokar korvar tills de spricker. En härlig mellanåldersbok av Annika Sandelin! Läs mer!

 

1 x Scelerisque ullamcorper pretium condimentum montes justo risus lagd i varukorgen.
Fortsätt handla Till kassan