Anna-Lena Laurén är årets journalist 2021

Förlagets bokaktuella författare Anna-Lena Laurén har utsetts till årets journalist i Finland 2021.

Stora journalistpriset har delats ut i Finland sedan 2001. Bokaktuella Anna-Lena Laurén nominerades till priset för andra gången. Juryns motivering lyder:

”Anna-Lena Laurén skriver sakkunnigt om aktuella frågor, politik, oliktänkare och vanliga människor runtom i Ryssland. Hennes artiklar beskriver det ryska samhället även utanför det normala nyhetsflödet för läsarna. Artiklarna är välskrivna och har alltid ett intressant perspektiv. De hjälper på ett unikt sätt till att förstå vart landet är på väg och vad vanliga ryssar tänker.”

Anna-Lena Laurén är i vår aktuell med boken Sammetsdiktaturen. Boken är en inblick i det politiska spelet i Kreml men följer även med hem till köken hos vanliga ryssar. Levande och personligt ger Laurén värdefulla inblickar i vardagen i ett av världens mest motsägelsefulla och fascinerande samhällen.

Laurén, född 1976, är korrespondent i Moskva för Dagens Nyheter och Hufvudstadsbladet, och tidskriften Suomen Kuvalehtis kolumnist. Hon är en oumbärlig röst för alla som vill följa med skeendena i Ryssland och förstå sig på ett land som ligger så nära och ändå så fjärran.

Vinnarna i de fyra kategorierna: årets artikel, årets journalist, årets journalistiska gärning och årets journalistiska chef utsågs den 10 mars 2021.

Förlaget gratulerar!

1 x Scelerisque ullamcorper pretium condimentum montes justo risus lagd i varukorgen.
Fortsätt handla Till kassan