Det hinner hända mycket under en sommar.

Alla mina katastrofer

Information

  • ISBN: 9789523334618
  • Utgivningsår: 20220315
  • Titel: Alla mina katastrofer
  • Språk: Svenska
  • Sidantal: 150
  • Format: Kartonnage
  • Omslag: Hilda Forss

När vi cyklar hemåt lutar sig Micke plötsligt fram över styret och börjar trampa så fort att jag inte hinner med. Jag kämpar först för att försöka hålla samma fart men ger upp och cyklar i stället i egen takt. Han måste ha sett någon från sin klass och vill inte bli sedd med mig. Jag blir inte sårad. Inte egentligen. Syskon är alltid pinsamma.

Det händer något fruktansvärt när Sandra är på besök i den nya skolan där hon ska börja sexan. En katastrof i för stora Converse! Och alla ser. Att börja den nya skolan blir ännu mer skrämmande. Som tur finns Emma och Jenny där, och Emma säger som vanligt rätt saker.

Efteråt vecklar sommarlovet ut sig. Storebror Micke är dum i huvudet, men han har en oförklarlig effekt på tjejer. Ibland kommer Peik, som nästan är handbollsproffs och liknar en filmstjärna, på besök. Katastrofen är ett faktum – igen.

Det är 1986 och regnet är radioaktivt efter olyckan i Tjernobyl. Men det hinner hända mycket under en sommar. Jobbiga Jessica med ett hål i hjärtat hämnas, Sandras pinsammaste urklipp ur kvällstidningarna avslöjas och så finns djuret som lurar inne i skogen ... Sandra och hennes vänner kränger fram på cyklarna i området och snart, snart börjar den nya skolan.

I sin debutroman skriver Karin Filén fram en autentisk familjevardag på 1980-talet. Det är roligt, igenkännbart och spännande!

Karin Filéns barnroman är en dunderdebut för såväl 80-talsnostalgiker som mellanåldersbokslukare

HUFVUDSTADSBLADET

Fyndig sommarlovsskildring ur retroperspektiv

LYSMASKEN

Jag gillade boken mycket

KAMRATPOSTEN