Svenskfinlands första gräsrotsfinansierade reportagetidskrift.

Amos Arv – digital version

  • Pappersbok
14.90

Finns i lager

Information

  • ISBN: 9789529374205
  • Utgivningsår: 20160906
  • Titel: Amos arv
  • Språk: Svenska
  • Sidantal:
  • Format:

Reportagetidskriften Amos arv är Grävgruppens unika satsning på finlandssvensk, grävande journalistik.

Föreningen Konstsamfundet fyller 76 år i år och Kaj-Gustaf Bergh firade i maj tio år som vd för föreningen. Mycket har hänt inom Konstsamfundetsfären under de senaste åren och takten ser inte ut att avta – tvärtom. Ett nytt underjordiskt museum byggs som bäst mitt i Helsingfors centrum. I februari såldes Forumkvarteret till fastighetsbolaget Sponda, där Konstsamfundet i dag är största ägare. I Stockmann, där Konstsamfundet också är den största ägaren, fortsätter förändringarna. På Kimitoön har en vindkraftspark lagts på is. Och KSF Media, Svenskfinlands största kommersiella mediehus, ska med en ny vd tackla ett underskott på över sju miljoner euro.

Svenskfinlands första gräsrotsfinansierade reportagetidskrift tar dig från Konstsamfundets mötesrum till Amos Andersons Söderlångvik. Du får träffa människor som fattar beslut och människor som påverkas av besluten.

Grävgruppen grundades i januari 2016 och samlar journalister, fotografer och grafiker kring ett gemensamt tema – den här gången Konstsamfundet. Initiativtagare är Lina Laurent, tillsammans med Annica Lindström.

Den digitala upplagan skiljer sig något från den tryckta tidningen. Grävgruppen har gjort små ändringar i layouten och lagt till förklarande texter i två grafiker.

Grävgruppen har copyright på innehållet. PDF:en är enbart avsedd för dig och får ej kopieras, distribueras eller läggas ut på webben. Genom att godkänna köpvillkoren i checkouten godkänner du copyright-villkoren för den digitala versionen av Amos Arv.

Reportagetidskriften utkommer hösten 2016, både som papperstidning och som e-publikation. Du kan beställa den via forlaget.com.