Rea!

Enkla sanningar har hamnat i fel händer och polisteamet jagar en dogmatisk mördare.

Den som offrar sig

Information

  • ISBN: 9789523335226
  • Utgivningsår: 20230220
  • Titel: Den som offrar sig
  • Språk: Svenska
  • Sidantal: 250
  • Format: Kartonnage
  • Omslag: Mika Tuominen

En kvinna har blivit stenad till döds i den österbottniska byn Solf. Ett brev som hittas på platsen får kriminalkommissarie Marcus Tapper och hans kolleger att inse att detta är någonting utöver det vanliga. Ett mönster börjar uppenbara sig när ytterligare en person hittas mördad under liknande omständigheter.

Enkla sanningar har hamnat i fel händer och polisteamet jagar en dogmatisk mördare. Marcus egen tillvaro vänds dessutom på ända när hans tonårsdotter Anni spårlöst försvinner samtidigt som hans gamla synder väcks till liv. Förtvivlat kämpar Marcus för att balansera karriär med familjeliv. Den här gången önskar han att han hade valt familjen framför utredningen.

Detta är den första delen i serien Brottsplats Österbotten.

En fängslande och fungerande deckare som greppar tag i mig direkt från början.
SVENSKA YLE

Det är tät närvaro, något av en textmässig skräckfilm.
BORÅS TIDNING

En välskriven och genomtänkt pusseldeckare med en mängd ledtrådar som läsaren tillsammans med främst Marcus Tapper försöker sy ihop till en helhet. Stämningen är förtätad, mörk, intensiv och detaljerad.
VASABLADET

Till bokens styrkor hör den psykologiskt trovärdiga framställningen av karaktärerna. De tre poliserna har sina egna personligheter som präglar deras syn på övriga karaktärer.
HUFVUDSTADSBLADET

Som debutduo ska Gustavson & Ventus ha mer än godkänt. Det finns många bra ingredienser i ”Den som offrar sig” som man gärna ser författarparet förädla vidare. Den aviserade serien har goda förutsättningar att bli en framgång.
ÅBO UNDERRÄTTELSER