En spellista för sömnlösa nätter

Finland 2018

Rea!

22.90 14.90

I lager

Ljud- & E-böcker

Déa Solins ungdomsroman börjar med en begravning. Det är 19-åriga Bels flickvän som har tagit livet av sig. Bel kommer raka vägen till begravningen från en obskyr festival. Hon är sen, smutsig och bakfull. Hennes liv har varit sådant sedan Natalie dog.

Mitt i sorgen träffar hon Audrey. Audrey som är vild, smart och underbar. Hon tar plats, och snart är hon det enda Bel kan tänka på. Bel och Audrey fördriver sin tid genom att köra runt i en bil om nätterna. Medan alla andra sover har de staden för sig själva. De gillar samma musik, en utmärkt ursäkt för att fortsätta ses, men snart har de lyssnat igenom alla låtar och tvingas erkänna vad de egentligen vill.

En spellista för sömnlösa nätter är en uppriktig skildring av att vara ung, bli kär, mista sin kärlek och så småningom hitta modet och kraften för att ta sig vidare. Déa Solin beskriver det förvirrade tillståndet strax innan vuxenlivet: det är febrigt, trevande, gränslöst och underbart. Känslan är drömsk och glamourös, som en amerikansk TV-serie.

Stark debut för unga vuxna.

SYDSVENSKAN

Det är fattigt med ungdomsromaner i Svenskfinland. Déa Solins debut är slipad, lyhörd för genren, rapp i replikerna och berättad med attityd. Vad mer kan en begära?

HUFVUDSTADSBLADET

Déa Solin skapar ett litterärt universum som förkroppsligar en tid av ungdom, begär, rastlöshet och förvirring. 

SVENSKA YLE

En spellista för sömnlösa nätter är på sitt sätt en post-Skam-roman, den rör sig självklart och ganska strikt inom sin grupp, berättarmässigt håller den sig till det explicita, till ett refererande som är detaljrikt och har mycket dialog.

ÅBO UNDERRÄTTELSER

Det förvirrade tillståndet strax innan vuxenlivet: febrigt, trevande, gränslöst och underbart.

Déa Solin

Författare

ISBN 9789523331327
Utgivningsår 2018
Titel En spellista för sömnlösa nätter
Språk Svenska
Sidantal 150
Format Häftad
OmslagMilena Huhta