Hundarnas historiebok – Finland, en del av Sverige

Finland 2018

25.90

I lager

Kan du föreställa dig hur det var på den tiden när Finland hade kungar, drottningar och grevar, när gaffeln var senaste nytt och folket använde klubbor i krig?

Den mästerlige historieberättaren Mauri Kunnas och hans hundar är tillbaka med Hundarnas historiebok, en enastående bilderbok om Finlands historia från 1500- till 1800-talet. Vi får träffa storheter som Mikael Agricola, Gustav Vasa, hans son Johan och drottning Kristina. Dessutom blir det renässansfest på Åbo slott, klubbekrig och häxjakt.

Mauri Kunnas har skapat ett verk som är både allmänbildande och intressant. Det här är historien om ett litet men ettrigt folk, skriven för nyfikna läsare i alla åldrar! Förlaget är glada över att få meddela att vi ger ut boken på svenska i april i översättning av Ulrika Enckell.

Utkommer på finska hos Otava.

Pedagogiskt material om boken för lågstadiet, gjort av Sydkustens ordkonstskola.

Pedagogiskt materialet om boken för alla stadium, gjort av studerande vid Helsingfors universitet.

Kunnas genomslagskraft som folkbildare är i en klass för sig. Ett verk av det här slaget har betydelse eftersom det kommer att öka folks allmänbildning på området: att Finland hörde till Sverige och hur man levde på den tiden.

HUFVUDSTADSBLADET

Det här är historien om ett litet men ettrigt folk, skriven för nyfikna läsare i alla åldrar!

Mauri Kunnas

Författare

ISBN 9789523331167
Utgivningsår 2018
Titel Hundarnas historiebok – Finland, en del av Sverige
Språk Svenska
Sidantal 80
Originaltitel Koiramäen Suomen historia
Format Kartonnage
ÖversättareAnnina Enckell