En finstämd roman om den första starka attraktionen, och kärlekens och vänskapens toppar och dalar.

Kom hit

Information

  • ISBN: 9789523335288
  • Utgivningsår: 20230301
  • Titel: Kom hit
  • Språk: Svenska
  • Sidantal: 200
  • Format: Danskt band
  • Omslag: Sara Östman

Där är huset, där är tornet, där är fönstret bakom vilket hon finns. Hon finns där, och snart kommer hon att glänta på gardinen och se mig stå här. Snart kommer hon att titta på mig, och jag kommer inte kunna stå emot.

Under några intensiva midsommarveckor vid havet faller Liv handlöst för den sju år äldre Shirin.
Shirin hyr en ateljé i Olivers familjs sekelskiftesvilla, där Liv är med sin bästis och Olivers flickvän Maja. Dessutom är Livs ex-pojkvän Teddy där, eftersom Teddy, Oliver och Maja alltid har varit ett gäng. Teddy har dumpat Liv precis innan studenten men vill plötsligt vara nära henne igen. Relationerna trasslas ihop och Liv hemlighåller sina känslor för Shirin, hon säger ingenting ens åt Maja, fast de tidigare delat allt. Och till slut blir det alldeles ohållbart.

Kom hit är en finstämd roman om den första starka attraktionen, och kärlekens och vänskapens toppar och dalar. Solen värmer stor och orange, saltvattnet är som sprej mot huden.

Det är underbart att för ett par timmar vistas tillsammans med Liv i idyllen.
DAGENS NYHETER

Julia Wickholm är en skicklig skribent. Hennes prosa flödar ledigt och har sinnliga, prosalyriska drag.
HUFVUDSTADSBLADET

En välskriven ungdomsroman om den obetvingliga passionen.
QX

En stämningsfull och livsbejakande kärleksroman med en mångbottnad huvudperson som växer under romanens
gång.
BTJ

En ungdomsroman som inte ursäktar sig.  (...) Tänk att det kan finnas ännu ett sätt att skriva om kärlek på – och att det fortfarande inte är tråkigt.
Jag är övertygad om att många ungdomar och unga vuxna kan få både glädje och tröst av att läsa Wickholms ungdomsromantik. Det finns definitivt plats och behov för fler berättelser med samkönade par – de är en bristvara i det finlandssvenska litteraturutbudet.