Rea!

Jag klev in i spegelblänket ”Vart är jag på väg?” sa jag och katten spann till svar: ”Du färdas mot ett land som ingen känner.”

Landet som icke är

  • Pappersbok
10.00 (29.80)

Finns i lager

Information

  • ISBN: 9789523332980
  • Utgivningsår: 20200915
  • Titel: Landet som icke är
  • Språk: Svenska
  • Sidantal: 90
  • Format: Kartonnage
  • Illustratör: Clara Dackenberg

NOMINERAD TILL RUNEBERG JUNIOR 2021!

Pedagogiskt material för boken, gjort av Knivsta bibliotek.

Edith följer ett nystan av finaste silvertråd. Tråden leder henne till en spegel, och till Lyckokatten med guldgul päls. Spegeln är en port till en vidunderlig värld full av rum att leka i. Där träffar Edith en systersjäl och i deras trädgård blir skrattet till fjärilar. Men de tvingas också spela tärning med den rysliga Tärningskasterskan.

 Landet som icke är är en av de sista dikterna som den världsberömda poeten Edith Södergran hann skriva innan hon dog för ett sekel sedan. Författaren Kristina Sigunsdotter och illustratören Clara Dackenberg har tillsammans skapat ett poetiskt och färgsprakande verk som utgår från Södergrans liv och dikter.

 Landet som icke är är en hommage till Edith Södergran och samtidigt en blinkning till klassiker som Astrid Lindgrens Allrakäraste syster, C.S. Lewis Berättelsen om Narnia och Lewis Carrolls Alice i Underlandet. En bok för läsare i alla åldrar som vill förundras över fantasins och vänskapens kraft.

En läsupplevelse utöver det vanliga.

SYDSVENSKAN

Förlaget sätter än en gång ribban för vad en barnbok kan vara. Och det vill inte säga lite. Landet som icke är är ett fullödigt konstverk som bevarar sin gåtfullhet, kittlar fantasins irrvägar, bär på melankoli och vågar stirra sårigheten i vitögat.

HUFVUDSTADSBLADET

Clara Dackenbergs vackra illustrationer är en ren fröjd och de ömsom leder, ömsom följer texten i drömsk detaljrikedom.

VI LÄSER

En av årets fem bästa böcker.

SVT

En allålders bok för de som tror på drömmarnas och fantasins kraft.

BTJ

Tack för den underbart vackra boken. Jag upplevde att jag kom i kontakt med en värld av skönhet och förhöjd livskänsla! Livet är lite läskigt när man är så gammal som jag och upplever en pandemi.

ULLA 87 ÅR