Rea!

En historia om att utsätta sig, hitta sin plats och sina människor och om att all kärlek är kärlek.

Norrsken i skallen

  • Pappersbok
10.00 (25.40)

Finns i lager

Information

  • ISBN: 9789523333970
  • Utgivningsår: 20211001
  • Titel: Norrsken i skallen
  • Språk: Svenska
  • Sidantal: 150
  • Format: Kartonnage
  • Omslag: Jenny Lucander

Nadja Nubb har fått norrsken i skallen – efter att ha träffat den några år äldre Ilta Vuori är hon knockad av förälskelse. Hon lajkar alla hennes bilder på Instagram och beter sig bara sjukt pinsamt, fast Ilta redan har en flickvän. Men det värsta är att Nadja alltid är rädd. Det beror på tre saker:

1) Sex. Förr eller senare kommer hon att ha sex med Ilta Vuori fastän hon kanske inte ens vill det.

2) Döden. Att den ska drabba Mattis som är baby och på Nadjas ansvar. För hans föräldrar är för barnsliga för att ha barn. När som helst kan hans hjärta stanna om ingen pratar med honom. Då dör han, som när man långsamt stänger en dörr, och ljusspringan över golvet försvinner.

3) Demoner. De döda som inte accepterat sin död blir demoner och kan när som helst träda tillbaka och leta efter en ny kropp att dyka in i. Om vi bara förnekar det här faktumet som vi förnekar typ miljökatastrofen, kan de börja överta våra kroppar och vi får ett helvete på jorden.

Norrsken i skallen är en mycket fristående fortsättning på Minna Lindebergs När vi blev vuxna. Den svarta humorn, det drastiska tilltalet och det känslomässiga bråddjupet är typiska för Lindeberg. En historia om att utsätta sig, hitta sin plats och sina människor och om att all kärlek är kärlek.

Det är en helt fantastisk roman jag skulle vilja sätta i händerna på varenda tonåring.

SVENSKA YLE

Det slår gnistor om Minna Lindebergs makalöst kärnfulla språk i hennes senaste bok. Här serveras också en kaxig uppläxning av det finlandssvenska.

HUFVUDSTADSBLADET

Minna Lindebergs språk sprakar och spritter när hon skriver om Nadja, som på en fest träffar någon som får hennes hjärta att rusa.

ÖSTERBOTTENS TIDNING