Nya namn

Finland 2021

31.80

Boken finns snart att beställa!

I några dagar är det som ett skavsår, vetskapen om vad som ska hända. En dag är det Flos sista riktiga dag på jobbet. Flo köper varsin tårtbit till oss som vi äter på bänken under lunchen. Vi äter under andakt. De små plastskedarna böjer sig när de når tårtförpackningens botten. Det är som om något kunde gå sönder om vi säger något nu.

Efter kritikersuccén Inlandet är Elin Willows tillbaka med en ny roman som rör sig på axeln London, Stockholm, Åbo.

I mellanårets London finns nästan ingen ensamhet. Där finns klubbarnas dansgolv och delade tallrikar med pommes frites. Bara ibland, under nätterna, formas osäkerheten till en nedåtgående spiral.

Den första stora vänskapen i Stockholm är alltings utgångspunkt. Vännen är alltid steget före, huvudpersonen följer hennes nycker – alltid drömmar, aldrig planer. På romanens ändhållplats finner vi huvudpersonen i Åbo, i ett nybörjat vuxenliv som ramas in av rutiner. Längs ån i den lilla staden börjar hon springa igen.

Nya namn handlar om försöket att börja om och smärtan i att riva upp rötter som knappt hunnit rotas. Berättaren låter sig formas och omformas, men till vilket pris? Går det att försumma det förflutna? Elin Willows lakoniska berättande fångar det obeslutsamma i vår tid.

Utkommer i augusti 2021.

Nya namn handlar om försöket att börja om och smärtan i att riva upp rötter som knappt hunnit rotas.

Elin Willows

Författare

ISBN 9789523333680
Utgivningsår 2021
Titel Nya namn
Språk Svenska
Sidantal 200
Format Inbunden
OmslagTom Backström
OmslagJanika Norrgård