Här är våra tre kandidater till Runeberg Junior 2023!

Förlagets bilderböcker När farmor flög, Här är alla andra och Lejon kommer är nominerade till Runeberg Junior 2023!

De kan få Runeberg Junior 2023! Här är juryns motiveringar:

När farmor flög

När farmor flög av Annika Sandelin och Jenny Lucander är en härligt udda bok om vänskap, vingar och att gå sin egen väg. Huvudpersonen Joel hamnar hos sin konstiga farmor medan hans föräldrar är på affärsresa, men plötsligt börjar det hända oväntade saker. Jenny Lucanders lekfulla illustrationer skildrar Joels och farmors äventyr både i luften och på fasta marken. Det är spännande att flyga, men den viktigaste superkraften är ändå vänlighet.

Lejon kommer

Lejon kommer av Sanna Sofia Vuori med bilder av Cara Knuutinen berättar om hur det känns när man inte längre är det enda mjukisdjuret – och hur förändringen väcker både glädje av att ha en ny vän och avundsjuka över att dela med sig.  

Sanna Sofia Vuori och Cara Knuutinens mycket traditionellt illustrerade bok tar sin vuxna läsare tillbaka till barndomen, till en varm julstämning och omtanke om andra. För ett barn är Lejon kommer en varm berättelse som känns trygg att läsa.  

Här är alla andra

Här är alla andra av Mimi Åkesson med bilder av Linda Bondestam  är en bilderbok i dess främsta mening, där texten och bilderna utgör en sammanfogad helhet som inte kan separeras. Varje uppslag ger en inblick i flera personers liv och för läsarnas intresse till vidare diskussion. Boken väcker frågor om olika livssituationer, tillhörighet och utanförskap, såväl önskat som oönskat.  

Om priset

Förvalsjuryn för Runeberg Junior-priset har gjort sitt val och kandidaterna tillkännagavs den 17.11.2022 på Borgå stadsbibliotek. Juryn bestod av Tapani Häkkinen, bibliotekschef i Lovisa, Kaisa Leka, seriekonstnär och grafisk formgivare samt Marika Salomaa, ordförande för Föräldraföreningar i Borgå, kommunikationssakkunnig och tidningen Uusimaas kolumnist. Priset tilldelas en finländsk barnbok för barn i åldern 6–9 år. Det slutliga valet görs av barnjurygrupper från daghem och skolor i Borgå. Vinnaren offentliggörs 2.2.2023.

Se alla kandidater här!

1 x Scelerisque ullamcorper pretium condimentum montes justo risus lagd i varukorgen.
Fortsätt handla Till kassan