När farmor flög 

Finland 2022

25.20

I lager

Jag sprang förskräckt fram till kanten och såg farmor cirkla med lugna vingtag ovanför talltopparna. Nu hade hon luft och utrymme, och det här var något helt annat än den klumpiga flygturen i köket. Hon kunde styra hur lätt som helst med sina fladdermusaktiga vingar och det syntes att hon njöt. Baskern blåste av hennes huvud och jag hörde hur hon skrattade till. Likt en stor rovfågel fällde hon sig ner mot marken.

Joel är nio år och blir dumpad hos sin kufiska farmor som han knappt ens känner när hans föräldrar åker på affärsresa till Kuwait. Farmor äter bara fryssoppor och lägger patiens framför datorn, hon verkar nästan glömma bort att han är där. Men till sin egen och Joels överraskning får farmor plötsligt superkrafter, som får henne att ta spontana beslut och rädda övergivna existenser. Har farmor blivit en superhjälte?

Utkommer på finska på Teos.

Annika Sandelin och Jenny Lucander skapar ett guldkorn i vår barnboksutgivning. Här bor gud i detaljen, utsökt utvald.

HUFVUDSTADSBLADET

En farmor vi behöver, men inte förtjänar.

VÄSTRA NYLAND

Annika Sandelin har skrivit en fin och rätt rolig berättelse. Jenny Lucander har illustrerat med naivistiska bilder som ibland kan ge svindel, som den nattliga flygfärden över Helsingfors.

BORÅS TIDNING

Har farmor blivit en superhjälte?

Annika Sandelin

Författare

ISBN 9789523334014
Utgivningsår 2022
Titel När farmor flög 
Språk Svenska
Sidantal 80
Format Kartonnage
Läsålder 6-9 år
IllustratörJenny Lucander