Fira Read Hour med oss den 8 september!

Read Hour-kampanjen firas 1–8.9. Den kulminerar i FN:s läskunnighetsdag den 8.9 kl.19.00 i hela Finlands gemensamma lästimme!

Barn- och ungdomsstiftelsen ordnar Read Hour-kampanjen i år för tredje gången och nöjer sig inte med att bara inspirera finländare att läsa. Även i Sverige, Estland, Storbritannien och Island firas läsandet i samarbete med olika aktörer.

Förlaget deltar givetvis i kampanjen, dels genom att uppmuntra både våra författare och läsare att uppmärksamma dagen och läsa minst en timme, dels genom att via vårt instagramkonto arrangera ett livesänt samtal den 8.9 kl 19 finsk tid mellan bokatuella illustratören Jenny Lucander och  Finlands landslagskapten i fotboll Tim Sparv. Möt de båda i Tims egen bokklubb och hör Tim tala bland annat om att vara pappa utgående från bilderboken Fakta om pappor tillsammans med Jenny som också bjuder på högläsning. Tim Sparvs Boklubb är även nominerad till nominerad till det första Read Hour-priset någonsin!

Via oss och Svenska Folkskolans vänner kommer du även att kunna möta vår illustratör Linda Bondestam som läser ur sin uppmärksammade bilderbok Mitt bottenliv dagen till ära.

Read Hour-kampanjen är även en del av initiativet ”Från A till Ö med Mumin” som är ett mångårigt och internationellt initiativ vars mål är att sprida läs- och skrivglädje med hjälp av muminberättelserna.

Alltsedan Tove Jansson var liten läste hon oavbrutet. Som barn brukade hon ta en ficklampa med sig i sängen för att kunna fortsätta läsa när resten av familjen gått och lagt sig. Hon var helt enkelt för nyfiken för att vänta tills nästa morgon med en spännande berättelse, och måste genast få veta vad som hände sen!

1 x Scelerisque ullamcorper pretium condimentum montes justo risus lagd i varukorgen.
Fortsätt handla Till kassan