Tim Sparvs Bokklubb nominerad till det första Read Hour-priset!

Priset går till någon / något som jobbar för aktivt öka läsivern. Fram till 1.9 kan du nominera din egen kandidat!

Motiveringen lyder att fotbollsspelaren Tim Sparv samt Förlaget med sin bokcirkel har som målsättning att sänka tröskeln att läsa för människor som har svårt att få upp intresset och att hitta något att läsa. Tim är särskilt bekymrad över ungdomars läsvanor och vill framhäva dess betydelse. Bokcirkeln är svenskspråkig och går att följa på Facebook.

Den nya Read Hour-priset ges till någon / något som inspirerat barn och unga till att läsa under det senaste året.

Bekanta dig med de första kandidaterna nedan och föreslå din egen favorit här! Du kan ge ditt förslag fram till den 1.9. Det slutliga urvalet av kandidater görs av Barn- och ungdomsstiftelsens sakkunniga.

Vinnaren utses av högstadieelever och avslöjas den 8 september under kampanjen Read Hour som pågår mellan den 1.9.–8.9.2021 och kulminerar på FN:s läskunnighetsdag den 8.9 kl. 19 med en gemensam lästimme. Kampanjen har som målsättning att etablera en ny märkesdag för att fira läsandet och för att främja särskilt ungdomens tynande läsiver.

Tillsammans med fotbollsspelaren Tim Sparv lanserar Förlaget under år 2021 den digitala bokklubben Tim Sparvs Bokklubb. Under året kommer bokklubbens följare att tillsammans med honom få läsa böcker ur Förlagets utgivning och ta del av hans tankar kring böcker och läsning via sociala medier. För ändamålet finns facebooksidan Tim Sparvs Bokklubb där man tillsammans med Tim, förutom boktips, även kan hitta läsutmaningar, utlottningar, intervjuer och annat material.

 

1 x Scelerisque ullamcorper pretium condimentum montes justo risus lagd i varukorgen.
Fortsätt handla Till kassan