Förlaget presenterar: Folkets podd

Förlaget är stolta över att kunna inleda ännu ett poddsamarbete. Folkets podd handlar om sex och samhälle, popkultur, politik och fest. Som en förfest innan förfesten.

Gänget som poddar består av journalistikstuderandena Ida Kronholm från Åland, Lina Raunio från Västnyland, Jonna Haikonen från Helsingfors och Jonas Forsbacka från Österbotten. Med andra ord är hela Svenskfinland på plats. I första avsnittet pratar de bland annat om att killar inte kan chatta, att Channing Tatum borde vinna oscars, om döden och om hur jävla svårt det är att vara straight.

Varför ska vi lyssna på just Folkets podd?

– För att vi pratar om allt från tramsiga grejer till livets största frågor. Trams med substans. Vi vill starta viktiga diskussioner, ifrågasätta normer och ha det kul tillsammans med hela Svenskfinland!

Vilka är Folkets podds förebilder i poddvärlden?

– Jonna och Lina lyssnar inte på poddar, men Jonas och Ida skulle kissa på sig om Liv och Caroline från En varg söker sin podd skulle lyssna på Folkets podd.

Svenskfinland och världen behöver fler smarta samtal om kultur och samhälle

Folkets podd har lovat svara på ALLA frågor som lyssnarna skickar in, stämmer det?

– Ja, jo, det kommer vi kanske få ångra sen. Men det är så lätt att göra bort sig här i lilla Svenskfinland. Nån måste göra det jobbet.

Vem tänker ni att ska lyssna på podden?

– Det här är Folkets podd, det är en podd för alla. Men det är klart, vi fyra är ju alla 20-nånting år gamla och tänker kanske främst att unga vuxna kommer att gilla vårt tilltal.

– På Förlaget är vi glada att kunna inleda ännu ett poddsamarbete med begåvade människor, vid sidan av Taxen och Terriern. Svenskfinland och världen behöver fler smarta samtal om kultur och samhälle. I praktiken går samarbetet tillsvidare ut på boktips och logistik, berättar Förlagets marknadsföringschef Andrea Svanbäck.

Folkets podd har premiär på fredag den 17 juni och hittas på forlaget.com, Itunes, Soundcloud, Acast och andra ställen där poddar finns. Folkets podd kommer ut varje fredag hela sommaren.

Poddgänget når du på folketspodd@forlaget.com

Följ Folkets podd på Facebook!

Foto: Kevin Holmström.

 

Comment

Lämna ett svar