Förlaget deltar i Stockholms bokhelg 2022

Förlaget deltar så klart när mer än 100 förlag, bokhandlare, museer och institutioner fyller Stockholms gator och torg i litteraturens tecken 19–22 maj 2022.

Möt våra författare Ann-Luise Bertell, Lars Sund och Anna-Lena Laurén enligt följande:

Lars Sund i samtal med Pekka Heino om En morgontrött fågelskådares år

Hur blir man besatt av fåglar och vilken roll kan de ha i ett samtal om en grön framtid? Hör fågelskådaren och författaren Lars Sund om nya boken En morgontrött fågelskådares år och hans fågelmöten under ett märkligt år dominerat av global pandemi och klimatkris. Pekka Heino intervjuar.

Torsdag 19.5 kl 15-16, Gamla Stans Bokhandel

Ann-Luise Bertell i samtal med Yukiko Duke om romanen Glöm bort din saknad

Möt bokaktuella Ann-Luise Bertell i ett samtal om hennes nya roman Glöm bort din saknad tillsammans med Yukiko Duke. En berättelse där barnen växer upp i skuggan av förfall och krossade drömmar, i ett samhälle där man inte talar om känslor. Ett samtal om drömmar och verklighet förr i tiden.

Fredag 20.5 kl 11-12, Gamla Stans Bokhandel

Motstånd och medlöpare i Ryssland krigsvåren 2022

Hur är det att leva i ett krigförande land, ett land som har angripit en granne? Hufvudstadsbladets och DN:s Rysslandskorrespondent Anna-Lena Laurén vet. Hon bor kvar i Sankt Petersburg och bevittnar dagligen propagandan från Putins regim, möter ryssar som stöder presidenten och kriget – liksom deras landsmän som försöker göra motstånd, trots att de utsätts för hot och trots att de riskerar långa fängelsestraff.

Anna-Lena Lauréns djupa kunskaper om Ryssland har gett henne en stor läsekrets i både Sverige och Finland och häromåret kom hennes bok Sammetsdiktaturen, om det politiska spelet i Kreml och om ryssarnas vardag.

Möt Anna-Lena Laurén i ett samtal med DN:s litteraturredaktör Malin Ullgren om krigsvåren 2022

Lördag 21.5 kl 15.30, Stortorget

Se hela programmet på stockholmsbokhelg.se