Glöm bort din saknad 

Finland 2022

33.50

Boken finns snart att beställa!

Hur tvättar man ett lik? Skulle vi ta av honom kläderna? Jag hade sett min far naken bara i bastun, men han vände sig alltid bort, det var svårt att se hur han egentligen såg ut. Bara ibland hade jag sett skymten av det han hade mellan benen, han ville inte att vi skulle se den. En död manssak skulle bli den första jag kunde studera ordentligt.

Det är femtiotal i världen, filmstjärnornas tid, men i den leriga byn i Österbotten är allt som det alltid har varit. En familj flyttar hem från Kanada men återkomsten blir inte som de har hoppats. Korna förfryser sina klövar i lagården, mammas läppstift, drömmar och hattar måste gömmas bort i en koffert på vinden, jobbet på banken som pappa hade blivit utlovad infinner sig aldrig.

Glöm bort din saknad är en roman om en by, en å och dess invånare, sedd med ett barns klara blick. Marlene är inte en söt flicka som den ständigt leende systern Sus. Men hon är nyfiken och vill få reda på allt, om bygdens mystiska platser som Kirksal och om hur man gör barn. Hon ser föräldrarnas förbittrade ställningskrig, känner sina egna lustar ila i sig, hör grannarnas illvilliga skvaller och lär sig sin mormors uråldriga kunskap. Men ingen talar om varför pappas resväska en dag står packad.

Glöm bort din saknad är en parallellroman till Vänd om min längtan, berättad av dottern Marlene istället för modern Maria. Lika rinnande mödolöst och kroppsligt som tidigare skildrar Ann-Luise Bertell en flickas uppväxt. Hur blinda för varandra kan mödrar och döttrar vara? En människa kan sakna en annan så mycket att hon slutar se dem hon lever intill.

Utkommer i mars 2022

Hur blinda för varandra kan mödrar och döttrar vara?

ISBN 9789523334526
Utgivningsår 2022
Titel Glöm bort din saknad 
Språk Svenska
Sidantal 150
Format Kartonnage
OmslagSanna Mander