Det här är boken om Kimi Räikkönen

I augusti ger Förlaget ut biografin Den okände Kimi Räikkönen. Biografin är skriven av Kari Hotakainen, en av Finlands kändaste samtidsförfattare, vars böcker är översatta till 20 språk.

Den okände Kimi Räikkönen är berättelsen om en man som har tagit sig från en anspråkslös uppväxt hela vägen till toppen av ett mycket ovanligt yrke. Biografin är inte enbart Kimi Räikkönens version, utan även hans närstående får komma till tals. Andra som bidrar till berättelsen är förare, stallchefer, mekaniker, Räikkönens fysioterapeut, hans manager och ett helt vanligt formel 1-fan.

Boken handlar om Kimis körning, familj, fritid och de dramatiska ögonblick som ledde till att hans liv i dag ser ut som det gör.

Det vore underbart att köra formel 1 inkognito” säger Kimi och jag kan bekräfta att detta är den första meningen som är inspelad på min diktafon. Och även om han säger det, så vet Kimi att det inte existerar en sådan värld och att det aldrig kommer att göra det. ”Det är möjligt att köra en gräsklippare inkognito, men inte en racerbil värd sju miljoner euro”. (utdrag ur manuskriptet)

Den okände Kimi Räikkönen är inte en glansig prydnadsbok, och inte heller en bok enbart för hans fans. Det är en sann berättelse om en man med anspråkslös bakgrund som blir världsmästare, multimiljonär och ett varumärke. Detta är berättelsen om en världskänd, men ännu okänd idrottsstjärna.

Boken är skriven av den prisbelönte och bästsäljande författaren Kari Hotakainen, som under skrivprocessen arbetat nära Kimi Räikkönen. Biografin om Räikkönen är Hotakainens första fackbok. Den är rikt illustrerad med familjefoton och bakom scenen-bilder från Räikkönens racingkarriär. En hisnande färd in i Kimi Räikkönens liv som tål att jämföras med I am Zlatan av David Lagercrantz eller Open av Andre Agassi.

Comment

Lämna ett svar