Hannele Mikaela Taivassalos roman In Transit blir opera

Hannele Mikaela Taivassalos hyllade roman In transit blir opera i augusti i år. Premiären sker i samband med Helsingfors festspel.

Bakom uppsättningen står operaföreningen Opera BOX och för musiken den svenska tonsättaren Stefan Lindgren.

– Det är jätteroligt, och helt galet. Romanen har levt sitt eget liv, och nu kommer den ut som en melodramatiskt opera. Jag har fått läsa och kommentera librettot, det är ett otroligt känsligt arbete som gjorts. Så nära boken som ju är både rik och fragmentarisk. Många av replikerna är dessutom hämtade direkt från romantexten. Det är den värld jag känner men i en annan form, säger Hannele Mikaela Taivassalo.

In transit handlar om människor i rörelse. Det är en berättelse om hur det är att ständigt vara en främling, var man än är, men också om att vara hemma överallt. Framför allt är det en berättelse om begär och om att låta sig ledas av lusten. Operan är baserad på Taivassalos roman från 2016 och får sin urpremiär som en del av Helsingfors festspels vänfestival Helsingin oopperakesä. Det är frågan om en nordisk samproduktion i samarbete med Avanti som framförs på svenska och textas till finska.

Solister: Johan Wållberg, Monica Groop, Alexandra Büchel, Niklas Spångberg, Teppo Lampela, Ville Salonen och Christin Högnabba.
Orkester: Avanti!
Libretto: Christin Högnabba
Dramaturgi: Gunilla Hemming

Köp biljetter här och läs romanen som e-bok här!

Hannele Mikaela Taivassalo är dessutom aktuell i vår med sin senaste roman Det förflutna återvänder.

In transit är i högsta grad, liksom till exempel Monika Fagerholms Diva eller Pirkko Lindbergs Candida, en stor postmodern roman.”

ÖSTERBOTTENS TIDNING

“Språket är så vackert att till och med utlösning på ett innerlår låter som den godaste och mest fylliga cupcaken.”

SVENSKA YLE

“Det är smockfullt av vackra formuleringar och erotisk laddning i In transit. Men det är också en berättelse om uppbrott och svåra val. Om att vara den andra kvinnan, inte tillåta sig själv och att sätta gränser.”

BLOGGEN SÖSTRA MI

1 x Scelerisque ullamcorper pretium condimentum montes justo risus lagd i varukorgen.
Fortsätt handla Till kassan