Om du möter en björn nominerad till Augustpriset 2021

Malin Kiveläs, Martin Glaz Serup och Linda Bondestams gemensamma bilderbok Om du möter en björn är nominerad till Augustpriset, i kategorin Årets svenska barn- och ungdomsbok 2021.

Nomineringsmotiveringen lyder:

Med utsökt bildrytm presenteras en skruvat humoristisk varningsberättelse, där ett barn vandrar ut i vildmarken och drabbar samman med en björn. Mötet med det vilda sker genom faktabokens informativa blick, snillrikt underminerad av minspel, fartfyllda farosituationer och tempoväxlingar. Proportionerna är monumentala då björnen ryter och skogen tecknas fram. Om du möter en björn tar vara på bilderboksformatets fulla potential. Skickligt utmanar Malin Kiveläs och Martin Glaz Serups text i samspel med Linda Bondestams illustrationer vår syn på det vilda, och på oss själva.

Alla har någon gång varit på scoutläger, i bärskogen eller på utflykt och blivit rädd för att möta en björn. I den här boken ger Kivelä, Glaz Serup och Bondestamråd till ett barn som verkligen möter en! När man ställs inför en sån utmaning är goda råd dyra …

Om du möter en björn uppmuntrar till samtal om förhållningssätten mellan människa och djur. Linda Bondestams illustrationer fångar upp kontrasten mellan den djupa skogens faror och sprudlande berättarglädje.

Malin Kivelä, född 1974, har skrivit romaner, barnböcker och dramatik, samt publicerats i bl.a. Vogue Italia och Vi Läser. Romanerna Hjärtat (2019) och Annanstans (2013) belönades med Svenska Yles Litteraturpris och Hjärtat nominerades dessutom till Runebergspriset 2020.

Martin Glaz Serup, född 1978 och bosatt i Köpenhamn, har gett ut ett flertal barnböcker, diktsamlingar, chapbooks och prosaverk i sju länder. Han är lärare i litteraturvetenskap påKöpenhamns Universitet och drar bland annat skrivkurser och skriver kritik. Glaz Serups Läsplatser (Ellips Förlag 2019) och Marken. En dikt (10tal 2014) är exempel på
verk som finns utgivna på svenska.

Linda Bondestam, född 1977, hör till de mest framstående bilderboksillustratörerna i Norden. Bondestam har nominerats till Astrid Lindgren Memorial Award flera gånger. Bilderboken Djur som ingen sett utom vi vann Snöbollen-priset för årets svenska bilderbok 2016 och Nordiska rådets pris för barn- och ungdomslitteratur 2017. Hennes bilderbok Mitt bottenliv nominerades till Augustpriset 2020.

1 x Scelerisque ullamcorper pretium condimentum montes justo risus lagd i varukorgen.
Fortsätt handla Till kassan