Om du möter en björn

Finland 2021

25.40

I lager

Alla har någon gång varit på scoutläger, i bärskogen eller på utflykt och blivit rädd för att möta en björn. I den här boken ger Malin Kivelä och Martin Glaz Serup råd till ett barn som verkligen möter en! När man ställs inför en sån utmaning är goda råd dyra …

Om du möter en björn uppmuntrar till samtal om förhållningssätten mellan människa och djur. Linda Bondestams illustrationer fångar upp kontrasten mellan den djupa skogens faror och sprudlande berättarglädje.

Utkommer på finska hos Teos.

Den här bilderboken är fyndig och fantastisk och liknar inget annat i sin på ytan lättsamma, men i grunden mångfasetterade och naturfilosofiska diskussion.

GÖTEBORGSPOSTEN

Resultatet av framgångsrikt nordiskt barnbokssamarbete. Danska Martin Glaz Serup och finlandssvenska Malin Kivelä och Linda Bondestam är helt enkelt ett dreamteam med viljan och förmågan att ta barnlitteraturen på största lekfulla allvar.

HUFVUDSTADSBLADET

Boken är pedagogisk utan pekpinnar, fakta presenteras roligt och sakligt utan förskönande omskrivningar och illustrationerna är helt enkelt makalösa.

ÖSTERBOTTENS TIDNING

Vad ska du göra om du möter en björn i skogen? Springa undan, klättra högt upp eller kanske bara räcka din honungsburk till björnen så fort som möjligt?

Malin Kivelä

Författare

Martin Glaz Serup

Författare

ISBN 9789523333741
Utgivningsår 2021
Titel Om du möter en björn
Språk Svenska
Sidantal 40
Format kartonnage
Läsålder 3-6
IllustratörLinda Bondestam