Om du möter en björn nominerad till Finlandiapriset 2021

Bilderboken Om du möter en björn av Malin Kivelä, Martin Glaz Serup och Linda Bondestam är nominerad till Finlandiapriset i barn- och ungdomslitteratur 2021!

Motiveringen lyder:

Varje uppslag i den skickligt illustrerade och berättade boken är en självständig upplevelse. Lekfullheten och spänningen i texten samt motivens varierande storlek skapar dynamik. Illustrationerna följer den fantasifulla texten, men tillför också något nytt till den. Även om boken handleder barnet i bemötandet med naturen, kräver berättelsen inga yttre motiveringar utan räcker utmärkt som sådan.

Alla har någon gång varit på scoutläger, i bärskogen eller på utflykt och blivit rädd för att möta en björn. I den här boken ger Malin Kivelä och Martin Glaz Serup råd till ett barn som verkligen möter en! När man ställs inför en sån utmaning är goda råd dyra …

Om du möter en björn uppmuntrar till samtal om förhållningssätten mellan människa och djur. Linda Bondestams illustrationer fångar upp kontrasten mellan den djupa skogens faror och sprudlande berättarglädje.

Boken är även nominerad till Augustpriset i Sverige. Den utkommer på finska hos Teos.

Årets Finlandia Junior utses onsdagen den 1 december 2021 i en direktsänd tv-sändning på Yle TV1 klockan 19.

Om författarna:

Malin Kivelä, född 1974, har skrivit romaner, barnböcker och dramatik, samt publicerats i bl.a. Vogue Italia och Vi Läser. Romanerna Hjärtat (2019) och Annanstans (2013) belönades med Svenska Yles Litteraturpris och Hjärtat nominerades dessutom till Runebergspriset 2020.

Martin Glaz Serup, född 1978 och bosatt i Köpenhamn, har gett ut ett flertal barnböcker, diktsamlingar, chapbooks och prosaverk i sju länder. Han är lärare i litteraturvetenskap påKöpenhamns Universitet och drar bland annat skrivkurser och skriver kritik. Glaz Serups Läsplatser (Ellips Förlag 2019) och Marken. En dikt (10tal 2014) är exempel på
verk som finns utgivna på svenska.

Linda Bondestam, född 1977, hör till de mest framstående bilderboksillustratörerna i Norden. Bondestam har nominerats till Astrid Lindgren Memorial Award flera gånger. Bilderboken Djur som ingen sett utom vi vann Snöbollen-priset för årets svenska bilderbok 2016 och Nordiska rådets pris för barn- och ungdomslitteratur 2017. Hennes bilderbok Mitt bottenliv nominerades till Augustpriset 2020.

1 x Scelerisque ullamcorper pretium condimentum montes justo risus lagd i varukorgen.
Fortsätt handla Till kassan