Podd: Susanne Ringell om döende hundar och andra metaforer

Författaren Susanne Ringell, som ofta har skrivit sina böcker på resande fot, har bestämt sig för att försöka minska sitt flygresande. Varför hon har gjort det och vad det kommer att betyda för skrivandet på sikt – bland annat det talar vi om i veckans podd.

Ringells nya bok God Morgon har till stora delar kommit till på resande fot i bland annat Sydeuropa. Resandet har alltid varit viktigt för henne.

“Jag tror att det är bra för människan att ibland vara i nya miljöer där man inte är expert. Det är bra för en viss sorts ödmjukhet. Man möter nya konstiga saker man inte förstår och man gör sig ofta litet löjlig när man är utomlands, och det gör gott för ens andliga utveckling att inte tro att man har koll på allt.”

Nyss hemkommen från Nice säger Ringell att hon tror att eran med arbetsresor är slut – eller åtminstone de som sker med flygplan. Hon har bestämt sig för att minska flygresandet så långt det bara är möjligt. Hör mera om varför, och vad det kan få för följder för Ringells skrivande i podden.

God morgon är nominerad till Nordiska Rådets litteraturpris. Det är en bok full av insikter, livserfarenhet och humor destillerat till underfundiga meningar där författaren leker med språket på ett sätt som är få förunnat – sug bara på ett uttryck som ”underlivet är inte längre tyst som en mus”.

Men varför kallar hon sina läsare för “duniga fågelungar”? Möt Ringell i ett poddsamtal om relationer, resande, skrivrutiner och nyskapande metaforer – bland annat den om den döende hunden. 

Comment

Lämna ett svar