Räddar ljudboken bokbranschen?

Följ med Förlagets podd bakom kulisserna och hör hur det lät när Förlaget spelade in sin första ljudbok någonsin!

Hur många timmar tar det att läsa in en bok, och hur klarar en författare som är van att sitta vid sin dator att läsa högt flera timmar i sträck?

Hur väljer man vem som ska läsa in en ljudbok, och varför bestämde sig Förlaget att börja ge ut ljudböcker just nu? Bland annat det diskuterar vi i veckans avsnitt av podden, där vi också funderar på vad det innebär för bokbranschen att försäljningen av ljudböcker skjutit i taket.

I Sverige har ljudbokens intrång på bokmarknaden skakat om branschen i dess grundvalar. Landets äldsta förlag Norstedts köptes upp av den digitala uppstickaren Storytel och under våren har medier rapporterat att om att också Albert Bonniers står inför stora förändringar som påstås bottna i en allt starkare satsning på ljudböcker. Hur ser det ut i Finland, kommer ljudbokens frammarsch att få lika stora följder här?

Avsnittet är en del i Förlagets poddserie om bokens väg från idé till läsarens hand. Med det här avsnittet tar podden sommarpaus och önskar alla lyssnare en avkopplande sommar med många fina böcker!

Comment

Lämna ett svar