Årets pris för Familjeinsats går till Linda Bondestam

Linda Bondestam tilldelas årets årets Familjeinsats-pris för att hon på ett fint sätt jobbar för social trygghet och ökat välmående i familjer på en hållbar grund.

Alli Paasikivi-stiftelsen delar med jämna mellanrum ut ett pris för en märkbar insats till förmån för familjer (Familjeinsats-priset /Perheteko-palkinto). Priset kan delas ut till en enskild privatperson, en arbetsgrupp eller till en förening, som på ett märkbart sätt har främjat familjers sociala trygghet i samhället med nya innovationer, genom samhällspåverkan eller via konkret arbete med familjer.

I år går priset till författaren och illustratören Linda Bondestam. Motiveringen lyder att Bondestam på ett fint sätt jobbar för social trygghet och ökat välmående i familjer på en hållbar grund. Hennes verksamhet utgår från naturen, både som en källa till välbefinnande ”här och nu”, men lyfter även fram naturen på ett sätt som är hållbart med tanke på den globala långsiktiga betydelsen som den har för vår fortlevnad. Hon bidrar också till att förstärka betydelsen av stressfri samvaro med familjen på sätt som är tillgängliga för alla. Att värna om varandra, kanske läsa och umgås mer och gå ut i naturen tillsammans är något som har visat sig vara viktigt för familjer särskilt nu under corona-året. Med priset vill man förmedla en önskan att familjer fortsätter att umgås på samma hållbara vis även efter pandemin.

Prissumman är 10 000 euro. Förlaget gratulerar!

Läs hela nyheten här!

Här hittar du Linda Bondestams böcker:

1 x Scelerisque ullamcorper pretium condimentum montes justo risus lagd i varukorgen.
Fortsätt handla Till kassan