En trösterik berättelse för barn som mist någon älskad eller grubblar över döden

Silkesapans skratt

  • Pappersbok
18.90

Finns i lager

Information

  • ISBN: 9789523332249
  • Utgivningsår: 20190915
  • Titel: Silkesapans skratt
  • Språk: Svenska
  • Sidantal: 40
  • Format: Kartonnage
  • Illustratör: Linda Bondestam

I regnskogen, där träden är så höga att de nästan snuddar vid stjärnorna, levde en gång en tapir och en silkesapa.

De är bästa vänner och de leker hela dagarna och gör hyss. Men så blir silkesapan sjuk. Tapiren stryker henne med snabeln över pannan och när hon berättar gamla minnen händer det att Silkesapan skrattar lika klingande som förut. Men en dag är Silkesapan död. Hur kan någon som alltid har funnits helt plötsligt sluta finnas? Tapirens värld går sönder.

Sorgen blandas med svartsjuka mot Silkesapans andra vänner, men långsamt märker Tapiren att det är lättare att sörja tillsammans än alldeles ensam.

Silkesapans skratt ryggar inte för att berätta om sorgen i all sin svarthet. Boken är en trösterik berättelse för barn som mist någon älskad eller grubblar över döden. Annika Sandelin skriver osentimentalt och ömt. Linda Bondestams bilder fördjupar känslorna och skimrar som juveler.

Utkommer på finska hos Teos och i Sverige hos Berghs Förlag.

Jag är övertygad om att Silkesapans skratt kan fungera alldeles utmärkt som en tröstebok att läsa om och om igen av dem som drabbats av stor sorg och saknad. På ett naturligt och otvunget sätt öppnar den upp för frågor kring livet efter döden utan att ge entydiga eller förenklade svar.

SVENSKA YLE

Sandelins och Bondestams virtuosa samarbete utmynnar i en hyllning till livsviktig vänskap och en trösterik försäkran om att det går att leva med vetskapen om att livet en gång tar slut.HUFVUDSTADSBLADET

Silkesapans skratt är en skimrande vacker historia om stark vänskap och sorg.

BORÅS TIDNING

Sandelin lyckas skriva rakt och inkännande om död och sorg samtidigt som hon skänker läsaren en positiv upplevelse. 

OPSIS

I en mycket samspelt skildring i bild och text får Linda Bondestam och Annika Sandelin oss att känna hur fruktansvärt det är att förlora sin bästa vän.

ÅBO UNDERRÄTTELSER