Djävulen är en lögnare

Finland 2016

Rea!

24.90 14.90

I lager

Ljud- & E-böcker

I Sara Razais andra roman Djävulen är en lögnare möter vi två flickor på gränsen till vuxenlivet.

Hope och Meri är bästa vänner. De växte upp tillsammans i Helsingforsförorten Gårdsbacka, och tog hand om varandra medan deras mammor var upptagna med att vara vilda.

När Hope och hennes mamma Gloria deporteras från Finland och hamnar i Kamerun igen, i mormors hus i stadsdelen New Bell i Douala, förändras allt. Medan Gloria envist biter sig fast vid drömmen om Europa har Hope allt svårare att veta vad hon egentligen vill. Kvar i Gårdsbacka är Meri lika håglös och chattmeddelandena till Hope är hennes livlina. En dag i november ställs allt på sin spets. Meri befinner sig plötsligt ute på en irrfärd i förorten med en barnvagn, eftersom Jade dumpat sitt barn hos henne. Samma dag i New Bell fattar Gloria ett beslut att åka tillbaka till Europa. Det gör Hope förtvivlad.

Djävulen är en lögnare är en berättelse om brutala uppbrott, om livsval och drömmar i en föränderlig värld, om det sköna och det svåra i att vara bästa vän, dotter och mamma.

“Djävulen är en lögnare är en bildningsroman, en bok om sökande efter identitet i en värld som verkar tappa sina landmärken.”

HUFVUDSTADSBLADET

“Razai skildrar beroendet mellan mödrar och döttrar. Hon belyser på ett fängslande sätt hur skiftande den här relationen kan vara bland individer och kulturer.”

SVENSKA YLE

Djävulen är en lögnare är en berättelse om brutala uppbrott

Sara Razai

Författare

ISBN 978-952-333-004-7
Utgivningsår 2016
Titel Djävulen är en lögnare
Språk Svenska
Sidantal 301
Format Inbunden
OmslagAnders Carpelan